Gemeente Sint-Jans-Molenbeek zoekt oplossing voor jeugdspelers White Star Brussels

door
Belga
Leestijd 2 min.

De gemeente Sint-Jans-Molenbeek zal er alles aan doen om de jeugdspelers van White Star Brussels, dat aantreedt in de eerste amateurliga, te beschermen. Dat heeft burgemeester Françoise Schepmans (MR) maandagavond gezegd aan bezorgde ouders van de geteisterde club. "De voetballertjes zullen in Molenbeek kunnen blijven", verzekerde Schepmans. De bal ging aan het rollen toen Schepmans opving dat John Bico, de omstreden sterke man van White Star, het stamnummer van de club zou willen verkopen. Vorig seizoen sloot WS Brussels na veel vijven en zessen een overeenkomst af met Sint-Jans-Molenbeek over het gebruik van het Edmond Machtensstadion als thuisbasis. In geval van een doorverkoop van het stamnummer vervalt echter het contract tussen de club en de Brusselse gemeente en dat zou ook gevolgen hebben voor de jeugdschool van WS Brussels.

"Een voorwaarde voor de gemeente om een overeenkomst af te sluiten, was dat White Star de jeugdwerking van de club zou garanderen. Als het contract vervalt, dreigen de 600 jeugdspelers zonder club te vallen. We moeten er alles aan doen zodat dat niet gebeurt", stelde Schepmans, die meteen ook een oplossing ziet. White Star deelde het Machtensstadion immers met RWDM (3A). "Het is essentieel dat de jonge voetballers gebruik kunnen maken van de faciliteiten van de gemeente. RWDM is klaar om hen op te vangen." Thierry Dailly, manager van RWDM, bevestigde maandag aan Bruzz dat er al gesprekken met WS Brussels hebben plaatsgevonden. "Wij zijn klaar om opvang te bieden", klonk het.

Eerder raakte bekend dat de jeugdtrainers van WS Brussel al langer dan een jaar niet meer betaald zijn, waarop de coaches van "l'École des jeunes" beslisten te staken. Bovendien wachten de jonge voetballers nog steeds op het beloofde materiaal. Bico zou ook de opdracht gegeven hebben om beslag te leggen op de inkomsten van de wedstrijden van de jeugdploegen.

Vorig seizoen veroverde Bico met White Star Brussel de titel in de Proximus League, maar omdat de club geen licentie kreeg bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) mocht White Star niet promoveren. Bico koos vervolgens eieren voor zijn geld en dook medio oktober plots op bij FC Antwerp, waar de Kameroener aangesteld werd als sportief directeur. Amper een maand later werd zijn avontuur in Deurne-Noord echter abrupt beëindigd.

bron: Belga