Zo vind je een droomstage

Zoals de lekkerste taarten het eerst zijn uitverkocht bij de bakker, zijn ook de beste stageplaatsen het eerste weg. Verzeker je van een topstage. Start vandaag je zoektocht!

Weinig van je vrienden zijn vandaag al een stageplek voor het einde van het schooljaar aan het plannen. Dat is goed nieuws voor jou. Want daarom is het nu het ideale moment om een plek in je droombedrijf te reserveren.

Hoe zoek je een stageplek?

Start eerst met je houding ten opzichte van de stage. Beschouw dit niet als een verplicht nummertje, wel als een kans om je droomjob uit te oefenen. Wie weet zorg je er zo ook voor dat je deze job kan uitoefenen na je studies.

Trek je stoute schoenen aan

Informeer bij je school naar begeleiding in je zoektocht, maar ga evenzeer zelf actief op zoek. Je kan je eigen gevonden stageplaats nadien aan je school doorgeven. Wanneer je geen netwerk of ondersteuning geniet, trek je best je stoute schoenen op tijd aan.
Ken de verschillende soorten stages. Weet voor welk systeem je in aanmerking komt. En heb je meer argumenten nodig om een werkgever die niet vertrouwd is met stages te overhalen, zoek dan informatie op over de subsidies die bedrijven krijgen wanneer ze een stagiair opnemen.

Toon je passie

Presenteer je als een meerwaarde aan het bedrijf van je keuze. Beklemtoon waar je goed in bent en dat je vanuit je passie en interesse contact zoekt met het bedrijf. Wanneer zij uit een groep studenten kunnen kiezen, gaan ze liever voor stagiairs die met volle goesting voor hen gekozen hebben.
mijnstage.be