Vrouwelijke managers staan ook hun mannetje!

Vrouwen zijn vaak goede – en waarom ook niet – zelfs uitstekende leiders. We zien meer en meer dames in raden van bestuur opduiken. Steeds meer vrouwen nemen de leiding binnen bedrijven. En da’s maar goed ook, want mannen kunnen ook nog iets opsteken van hun vrouwelijke collega’s.

 1. Vrouwen werken hard én zachtaardig
  Vrouwen zijn meestal zachtaardiger dan hun mannelijke collega’s. Is er een noodgeval in de familie? Een vrouwelijke manager zal hier vaak sneller begrip voor opbrengen. Maar ze zijn zeker ook geen watjes. Ondanks hun zachtaardigheid blijven ze wel even hard overtuigd van hun zaak. Dé ideale combinatie voor grote leiders dus.
 2. Vrouwen vertrouwen hun intuïtie
  Een studie van het Britse Journal of Psychology omschrijft intuïtie als beslissingen die je hersenen nemen op basis van interne ervaringen en externe triggers. Net zoals in het gewone leven, speelt in de bedrijfswereld ook intuïtie een belangrijke rol in succes of falen. En daar weten vrouwen alles over! We spreken niet voor niets over “vrouwelijke intuïtie”.
 3. Vrouwen bewaren beter de balans
  Iedereen weet het: vrouwen zijn geboren multitaskers. Veel vrouwelijke entrepreneurs balanceren perfect tussen de eigen ondernemingszin, hun job, tijd doorbrengen met familie en vrienden, naar de fitness, … Hoe doen ze dat toch? Wel, dat is eenvoudig uit te leggen. Pure biologie. Vrouwelijke hersenen hebben veel meer zenuwen. En daardoor verwerken ze makkelijker meerdere taken tegelijk.
 4. Vrouwen zijn volhardender
  Doelgerichtheid, ambitie, succes, … die woorden verbinden we traditioneel met mannen. Recente studies tonen dat naast mannen ook twee derde van de jonge vrouwen hun carrière als één van hun belangrijkste doelen ziet. En nee, niet in de plaats van, maar wel gecombineerd met hun hobby’s, sport, shopping, ontspanning, …
 5. Vrouwen streven een hoger doel na
  Vrouwen denken vaak dieper na dan mannen. Zo evalueren vrouwen zichzelf meer op persoonlijk en zakelijk vlak. Én verbeteren ze zichzelf als mens en als leider.

Onze tip voor de heren-­managers en leiders: kijk gerust een keertje mee over de schouders van jullie vrouwelijke collega’s. Wie weet ontdekken jullie leuke tips & tricks!

lidl-logo-svg