Het stormt weer op de Bosuil

BELGA / K. VAN ACCOM

De rust is nog lang niet weergekeerd bij Antwerp. Na enkele turbulente weken heeft de oudste club van het land alweer afscheid genomen van John Bico, die nog maar een maand in dienst was. Ook trainers Sadio Demba en Jeffrey Rentmeister mogen al opkrassen.

De jaargang 2016-2017 verloopt voorlopig allesbehalve rustig op de Bosuil. Na het mislopen van de langverhoopte promotie naar eerste klasse hoopt Antwerp dit seizoen eindelijk het vagevuur van tweede klasse vaarwel te zeggen, maar halverwege de competitie staat er al een derde trainerswissel te gebeuren.

Vooral de afgelopen weken waren, zelfs naar Antwerpse normen, heel erg turbulent. Het bestuur van de Great Old verraste een maand geleden door Fred Vanderbiest te vervangen door ex-trainer David Gevaert, die de steun kreeg van de omstreden John Bico.

«Bico Buiten»

De voormalige sterke man van White Star Brussel liet vorige week nog weten dat hij zich voortaan vooral zou toeleggen op zijn taak als sportief manager, waarop hij met Rentmeister en Demba tweede oude bekenden aanwierf om Gevaert bij te staan op het trainingsveld. Die laatste besloot daarop om ontslag te nemen, waarna de Antwerpse aanhang zich helemaal tegen Bico keerde.

Afgelopen weekend werd hij tijdens de competitiewedstrijd tegen Cercle Brugge flink op de korrel genomen door de supporters, die massaal ‘Bico buiten’ scandeerden. Het duel moest zelfs even worden stilgelegd om de gemoederen te bedaren.

Nieuwe trainer?

Een dag later kregen de fans hun zin. Met een korte mededeling op de clubsite liet het bestuur weten dat de samenwerking met Bico wordt stopgezet. Ook Demba en Rentmeister, die nog geen week in dienst waren, mogen hun boeltje al pakken.

Wie de sportieve touwtjes nu in handen krijgt, is nog niet bekend. Vandaag geeft de club meer toelichting over de hele zaak.