Foo Fighters wagen nieuwe poging op Rock Werchter 2017

Goed nieuws voor de Belgische fans van rockband Foo Fighters: op zondag 2 juli laten ze hun gitaargeweld los op de uitzinnige weide van Rock Werchter. 

De heren van de Foo Fighters trokken een waas van mysterie op door een bericht op sociaalnetwerksites Facebook en Twitter te delen. Het bericht bestaat uit een kaart van Europa (zie foto bovenaan) waarop enkele landen en steden, waaronder België, rood werden ingekleurd. Door het gebrek aan bijschrift was de foto voer voor speculatie. De vele fans zagen het als een voorteken dat Dave Ghrol en de zijnen eindelijk nog eens naar België zouden afzakken.

Daar stopte het speculeren echter niet. Volgens velen zouden de Amerikaanse rockers deze zomer een nieuwe poging wagen om de weide van Rock Werchter te veroveren. De band heeft immers nog iets goed te maken na het last minute afzeggen van hun passage vorig jaar wegens het gebroken been van frontman Ghrol.

Die fans krijgen nu dus gelijk. Eerder werden System Of A Down, Radiohead en Linkin Park aan de affiche van de 31ste jaargang van het rockfestival toegevoegd. Tickets zijn vanaf zaterdag te koop.