Rode Duivels - Dendoncker en Mertens starten tegen Estland, Simons begint op de bank

door
Belga
Leestijd 2 min.

Anderlecht-youngster Leander Dendoncker start zondagavond (20u45) in de basiself van de Rode Duivels in hun WK-kwalificatieduel in het Koning Boudewijnstadion tegen Estland. Dendoncker speelt centraal in de defensie, voorts krijgt ook Dries Mertens (ten nadele van Steven Defour) een basisstek en lijkt Kevin De Bruyne centraal op het middenveld te staan. In doel krijgt Thibaut Courtois na zijn rustdag tegen Nederland zoals verwacht opnieuw het vertrouwen, hij krijgt op papier met Thomas Meunier-Laurent Ciman-Leander Dendoncker-Jan Vertonghen vier verdedigers voor zich. Voor Dendoncker, vrijdag bij de selectie gehaald als vervanger van Vincent Kompany, wordt het pas zijn tweede cap. Vorig jaar speelde hij enkele minuten mee in de oefeninterland in en tegen Frankrijk.

Dendoncker krijgt achterin de voorkeur op veteraan Timmy Simons, de kapitein van Club Brugge werd in extremis bij de selectie gehaald na de blessure van Christian Kabasele. Krijgt de bijna 40-jarige Simons speelminuten, pakt hij zijn 94e cap en wordt hij de oudste Duivel ooit.

Op het middenveld staan Axel Witsel, Kevin De Bruyne en Yannick Carrasco, voorin moeten Eden Hazard, Dries Mertens en Romelu Lukaku voor offensieve impulsen zorgen. Bondscoach Roberto Martinez begint in tegenstelling tot het duel tegen Oranje dus wel met een diepe spits en start in een op papier erg aanvallende opstelling.

De kwalificatie-interland tegen de Esten, de 750e partij in de geschiedenis van de Rode Duivels, is de vierde voor de Belgen in hun voorronde voor het WK van 2018 in Rusland. Na eerdere zeges tegen Cyprus (0-3), Bosnië-Herzegovina (4-0) en Gibraltar (0-6) mikken Eden Hazard en ploegmaats ook tegen Estland op een driepunter.

Opstellingen

België: Courtois, Meunier, Ciman, Dendoncker, Vertonghen, Witsel, De Bruyne, Carrasco, Mertens, E. Hazard, Lukaku

Estland: Aksalu, Teniste, Baranov, Klavan, Kallaste, Dmitrijev, Mets, Mosnikov, Vassiljev, Luts, Anier

bron: Belga