Roberto Martinez: "Timmy Simons kan groep helpen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Timmy Simons mag zich opnieuw Rode Duivel noemen. De kapitein van Club Brugge werd in extremis opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijd van de Belgen in het Koning Boudewijnstadion tegen Estland (20u45) om de geblesseerde Christian Kabasele te vervangen. Die blesseerde zich op training en is out. "Het is een uitzonderlijke situatie", reageert bondscoach Roberto Martinez in een persbericht. "We hadden een speler nodig die onmiddellijk bij de selectie kon aansluiten, zonder met de groep getraind te hebben. Timmy Simons voldoet aan dit profiel. Ik zag hem afgelopen weekend spelen tegen Gent, hij speelde ook alle matchen dit seizoen inclusief Champions League-wedstrijden. Zijn persoonlijkheid zal ervoor zorgen dat hij de groep kan helpen tijdens deze belangrijke wedstrijd", aldus Martinez, die eerder al verdedigers als Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Vincent Kompany geblesseerd zag afhaken.

Simons heeft 93 caps achter zijn naam, alleen Jan Ceulemans (96) doet beter. Nadat hij niet werd geselecteerd voor het WK van 2014 in Brazilië, leek de interlandcarrière van Simons voorbij. Voor de oefeninterland tegen Australië in september 2014 in Luik werd hij samen met Daniel Van Buyten in de bloemetjes gezet. Als Simons zondagavond in actie komt in het Koning Boudewijnstadion, wordt hij op zijn 39e overigens de oudste Rode Duivel ooit.

De Rode Duivels, 's werelds nummer vier, gaan in hun vierde kwalificatiewedstrijd op hun 'Road to Russia' op zoek naar hun vierde zege op rij. Opponent Estland, pas de nummer 119 op de FIFA-ranking, heeft drie punten in groep H.

bron: Belga