F1 - GP van Brazilië - Lewis Hamilton wint incidentrijke GP, Nico Rosberg stap dichter bij wereldtitel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft zondag de Grote Prijs Formule 1 van Brazilië op zijn naam geschreven, de twintigste en voorlaatste WK-manche van het seizoen. De Britse wereldkampioen reed in een omwille van de hevige regenval erg incidentrijke race van start tot finish aan de leiding op het circuit van Interlagos in Sao Paulo. Zijn Duitse ploegmaat en WK-leider Nico Rosberg eindigde als tweede en kwam een stap dichter bij zijn eerste wereldtitel, de beslissing valt op zondag 27 november in de slotmanche in Abu Dhabi. De GP van Brazilië barstte pas na zeven ronden echt los. De piloten bleven na de officiële start lang achter de safetycar, omdat het circuit van Interlagos door zware regenbuien te nat was en daardoor te gevaarlijk voor het racen op hoge snelheden. Ook daarna moest de safetycar nog een keer het circuit op, in de twintigste ronde volgde er zelfs een rode vlag na een flinke crash van Kimi Räikkönen. Na een oponthoud van een uurtje trok de race zich opnieuw op gang, enkele minuten later volgde echter weer een rode vlag.

Na een nieuwe herstart was het thuisrijder Felipe Massa die crashte, hij viel uit en kreeg een staande ovatie van het thuispubliek. Hamilton bleef autoritair leiden, achter hem consolideerde Rosberg zijn tweede stek. De Nederlander Max Verstappen (Red Bull) werd na een knappe inhaalrace derde, de Mexicaan Sergio Perez (Force India) kwam als vierde over de streep, de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) eindigde als vijfde.

Bij winst had Rosberg zich nu al verzekerd van de titel, nu moet hij daar nog twee weken op wachten. In de WK-stand heeft de Duitser 367 punten, twaalf meer dan Hamilton. De uittredende wereldkampioen is, met nog maximaal 25 punten te verdienen, de enige die Rosberg van de titel kan houden. Hij bewees met winst in de laatste drie GP's, in de VS, Mexico en Brazilië, in ieder geval dat hij zich nog niet gewonnen geeft.

bron: Belga