Weerbericht – Bewolkt weekend met af en toe regen

Het wordt een somber weekend met toenemende bewolking en op tijd en stond neerslag. De maxima liggen rond 6 graden. Dat meldt het KMI. Zaterdagochtend is het al zwaarbewolkt in het westen van het land, terwijl er in het centrum en het noordoosten nog opklaringen zijn. Ten zuiden van Samber en Maas is het grijs met lage wolken, nevel en mist. Geleidelijk wordt het vanaf de kust overal zwaarbewolkt en in het tweede deel van de namiddag begint het in het west en licht te regenen. De maxima liggen tussen 1 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 6 of 7 graden elders. De wind waait zwak en later matig uit zuidoost tot zuidzuidoost.
’s Nachts wordt het overal betrokken met lichte regen of motregen bij tussenpozen. In de Kempen blijft het grotendeels droog. In de Ardennen kan de neerslag winters worden. De minima liggen tussen -2 graden in de Hoge Venen en +5 graden aan zee, met zo’n 4 of 5 graden in het centrum van het land. In Hoog- België is er dus opnieuw kans op gladheid. De matige wind uit zuidzuidoost tot zuid wordt op de meeste plaatsen zwak.
Zondag lost een storing op over onze streken, onder invloed van drukstijgingen. De storing zorgt voor veel bewolking met soms wat lichte regen of motregen, of een bui aan zee. De maxima schommelen tussen 3 graden op de Hoge Venen en 8 graden aan de kust. De wind is zwak veranderlijk. Tijdens de nacht is het vaak bewolkt maar in het oosten zijn opklaringen mogelijk.

bron: Belga