Twee politievoertuigen botsen tijdens achtervolging in Brussel: vier agenten lichtgewond

Bij een achtervolging in de straten van Brussel zijn zaterdagochtend twee politievoertuigen op elkaar gebotst. Daarbij raakten vier agenten lichtgewond. Dat meldt de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. Rond 05.30 uur merkte een politiepatrouille nabij de Hallepoort een Mercedes op die als gestolen geseind staat. De politiemensen startten een observatie, waarbij ze merkten dat twee personen op een scooter een “tegen-observatie” op het voertuig deden, met de bedoeling een eventuele politiebewaking te kunnen detecteren.
Op het moment dat drie personen plaatsnamen in de wagen, wilden de agenten de wagen onderscheppen, maar het voertuig nam de vlucht.
Het kwam tot een achtervolging, waarbij twee voertuigen van de politie, die op weg waren naar de locatie, betrokken raakten in een ongeval met elkaar. Vier agenten raakten gewond. “Gelukkig lijken de verwondingen niet al te erg”, aldus de politie.
De twee personen op de scooter en de drie inzittenden van de Mercedes werden onderschept, samen met de betreffende voertuigen.

bron: Belga