Topman Financiën voor lagere belasting op bedrijven

door
Belga
Leestijd 1 min.

Volgens Hans D'Hondt, de voorzitter van de federale overheidsdienst Financiën, moet de geplande hervorming van de vennootschapsbelasting er "zo snel mogelijk" komen. Dat zegt hij zaterdag in een interview met De Tijd. D'Hondt steunt zo de plannen van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) voor een verlaging van het belastingtarief voor bedrijven. Die zitten voorlopig in de ijskast, omdat CD&V daar de invoering van een meerwaardebelasting aan koppelt.

De topman heeft zelf een CD&V-etiket. Hij was ooit kabinetschef van toenmalig premier Yves Leterme. Maar volgens hem is een verlaging van de vennootschapsbelasting dringend nodig. "Die moet er zo snel mogelijk komen. We mogen geen tijd verliezen. We zijn ons uit de markt aan het prijzen", zegt D'Hondt.

Alle landen in Europa zijn bezig bedrijven aan te trekken via een aantrekkelijk fiscaal klimaat, aldus D'Hondt. "We missen de trein. We moeten opletten dat we niet het duurste land ter wereld worden. Zodra je belastbare basis weg is, krijg je ze niet meer terug."

bron: Belga