Roberto Martinez: "Duivels spelen heel graag voor hun land"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Roberto Martinez staat voor zijn zesde duel als bondscoach van de Rode Duivels. Na een nederlaag tegen Spanje, zeges tegen Cyprus, Bosnië en Gibraltar en een gelijkspel tegen Nederland wacht op speeldag vier in de voorronde van het WK van 2018 Estland. Estland, pas de nummer 119 op de FIFA-ranking, begon zijn 'Road to Russia' met een zware 5-0 nederlaag in Bosnië. Die pandoering kostte de toenmalige Estse bondscoach Magnus Pehrsson zijn job, de Zweed werd opgevolgd door de Estse recordinternational Martin Reim. Onder zijn leiding won Estland met 4-0 van voetbaldwerg Gibraltar, op speeldag drie in groep H werd met 0-2 verloren van Griekenland.

"Estland heeft de nodige indruk op me gemaakt", hoedde bondscoach Roberto Martinez zich voor onderschatting. "De nieuwe coach heeft een nieuwe structuur op poten gezet en Estland heeft een nieuwe ploeg met dynamische spelers die gaat groeien. Vooral Konstantin Vassiljev (een middenvelder van het Poolse Jagiellonia Bialystok) heeft me aangenaam verrast", verklaarde Martinez zaterdag tijdens zijn perspraatje in Tubeke.

Vandaag krijgen de Duivels de nodige informatie over Estland, 's avonds (20u) volgt nog een laatste oefensessie in Tubeke. Het duel tegen de Esten, de 750e wedstrijd in de geschiedenis van de Rode Duivels, wordt zondag om 20u45 op gang getrapt. "Wat me vooral is opgevallen, is hoe graag deze spelers voor hun land spelen en wat voor een hechte band ze hebben. Het is aan mij en de rest van de staff om hen te helpen om nog een sterker team te worden."

bron: Belga