Kwal. WK 2018 - Voor Estse bondscoach Martin Reim is tweede plaats nog altijd de ambitie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zondagavond ontvangen de Rode Duivels op de vierde speeldag in de kwalificaties van het WK 2018 in Rusland Estland in het Koning Boudewijnstadion. De Esten, pas de nummer 119 op de FIFA-ranking en met drie punten vierde in groep H, zakken niet zonder ambitie naar Brussel af. "Ons doel is nog altijd de tweede plaats", vertelt bondscoach Martin Reim. Estland kon na drie speeldagen nog maar één match winnen in de WK-voorronde. Dwergstaat Gibraltar werd in eigen huis makkelijk met 4-0 over de knie gelegd. Daarnaast kregen de Esten een 5-0 pandoering om de oren in Bosnië-Herzegovina en verloren ze thuis van Griekenland met 0-2.

Bondscoach Martin Reim, die sinds twee maanden aan het hoofd staat van het Estse voetbalelftal, beseft dat de wedstrijd tegen de Belgen een allerminst eenvoudige opdracht wordt. "Verschillende Belgische voetballers spelen in grote Europese clubs en hebben op dit moment de goede vorm beet", analyseert Reim. "Op papier zullen we het heel moeilijk krijgen, maar we hopen op het veld toch ons mannetje te staan. Mathematisch is de tweede plaats in de poule nog altijd mogelijk, we gaan dus proberen iets te rapen tegen België."

De laatste keer dat België tegen Estland speelde was in oktober 2009 tijdens de kwalificaties voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. De Duivels, die toen getraind werden door Dick Advocaat, verloren in Tallinn met 2-0. "Het zou geweldig zijn om opnieuw beslissend te zijn", blikt Konstantin Vassiljev vooruit, de Jagiellonia Bialystok-speler liet zeven jaar geleden een goal en een assist optekenen. "Maar sinds 2009 heeft de Belgische ploeg een indrukwekkende transformatie ondergaan. Het belooft een erg moeilijk duel te worden waar België duidelijk de favoriet is, maar we gaan ons uiterste best doen."

bron: Belga