Kwal. WK 2018 - Spanje en Italië blijven samen aan kop in groep G na twee eenvoudige zeges

door
Belga
Leestijd 2 min.

Spanje heeft zondagavond op de vierde speeldag in Groep G van de Europese kwalificaties voor het WK 2018 in Rusland een ruime thuisoverwinning geboekt. 'La Roja' klopte Macedonië met 4-0 en blijft samen met Italië, dat ook een doelpuntenfestival hield op bezoek bij voetbaldwerg Liechtenstein (0-4), de poule aanvoeren. Spanje had het lang niet onder de markt tegen een stug verdedigend Macedonië, en moest wachten tot bezoeker Velkovski (35.) de bal voorbij zijn eigen doelman kopte om de score te openen. Na de verdubbeling van de score door Vitolo (64.) was de match gespeeld. Monreal (85.) en Aduriz (86.) diepten de kloof in de slotfase verder uit.

Italië kende in Liechtenstein geen problemen en won makkelijk met 0-4. Belotti (12. en 45.), Immobile (13.) en Candreva (33.) zorgden voor de Italiaanse goals.

In de stand blijven Spanje en Italië aan kop met tien punten. Israël, met AA Gent-speler Rami Gershon negentig minuten tussen de lijnen, won met 0-3 in Albanië en bekleedt de derde stek met negen punten. Albanië (6 punten), Macedonië en Liechtenstein (beiden 0 punten) vervolledigen de groep.

Wales is in groep D thuis niet verder geraakt dan 1-1 tegen Servië. De onvermijdbare Bale (31.) leek de Welshmen lang de volle buit te bezorgen, maar voormalig Anderlecht-speler Aleksandar Mitrovic (87.) zorgde in het slot voor de puntendeling. Ivan Obradovic, die dit seizoen na een lange revalidatie bij Anderelcht nog niet in actie kwam, speelde de hele match bij Servië.

In de stand blijft Servië (8 punten) tweede, op twee punten van leider Ierland dat eerder op de dag in Oostenrijk won met 0-1. Wales (6 punten) is derde, voor Oostenrijk (4 punten). Georgië (2 punten) en Moldavië (1 punt), die elkaar in evenwicht hielden (1-1), sluiten de groep af.

In groep I stijgt Oekraïne dankzij een 1-0 zege tegen Finland naar de tweede plaats in de stand. Kravets (25.) scoorde het enige doelpunt van de partij. Kroatië, leider met tien punten, klopte eerder op de dag IJsland met 2-0, dat met zeven punten zakt naar plaats drie. Turkije (5 punten), Finland en Kosovo (beiden 1 punt) vervolledigen de poule.

bron: Belga