Proximus League - Lierse springt over Roeselare naar voorlopige leidersplaats

Lierse heeft vrijdagavond met 1-0 gewonnen van Union in de openingswedstrijd van de vijftiende speeldag in de Proximus League. Topschutter Dylan De Belder maakte het verschil voor de Lierenaren met een doelpunt in de eerste helft. Dankzij de overwinning springt Lierse voorlopig over Roeselare naar de leidersplaats. Lierse zag vorige week de eerste periodetitel naar Roeselare gaan, maar kon vrijdagavond voorlopig de koppositie van de West-Vlamingen overnemen bij winst tegen Union. Na elf minuten was het aanvaller Dylan De Belder die de supporters op het Lisp een eerste keer deed juichen. Het was voor De Belder al zijn dertiende doelpunt van het seizoen, waarmee hij zich de topschutter van de Proximus League mag noemen. In de 39e minuut kreeg De Belder een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen vanop de strafschopstip, maar hij zag zijn poging gestopt worden door Union-doelman Adrien Saussez.

Na de rust leek De Belder dan toch zijn tweede doelpunt van de avond te maken in de 67e minuut, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Union kreeg de achterstand niet meer van het bord, waardoor Lierse de drie punten thuis hield.

Dankzij de overwinning springt Lierse over Roeselare naar de eerste plaats in het klassement met een totaal van 31 punten. Roeselare telt met 30 punten een punt minder, maar ontvangt zaterdag wel nog Tubeke op Schiervelde. Ook Lommel United speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven. Antwerp en rode lantaarn Cercle Brugge sluiten zondag de vijftiende speeldag af op de Bosuil.