Openbaar onderzoek van Neo-project op de Heizel gestart

Openbaar onderzoek van Neo-project op de Heizel gestart

Vandaag is het openbaar onderzoek van de eerste fase van het Neo-project op de Heizel gestart. Dat meldt RTBF op basis van informatie op de officiële website van de stad Brussel. Buurtbewoners en verenigingen hebben tot 25 november om hun opmerkingen over te maken. Neo is een project van de stad Brussel met de steun van het Brussels gewest. Het voorziet op de Heizelvlakte onder meer de bouw van 200 handelszaken, kantoren, woningen en crèches. Er komen ook onder andere Spirouland, de bioscoop Kinepolis en een site voor kinderen gewijd aan wetenschappen. De inhuldiging van het Neo-project is voorzien voor 2021.

Via het openbaar onderzoek kunnen buurtbewoners zich concreet informeren over de plannen. Op 6 december vindt de overlegcommissie plaats die een advies formuleert over de stedenbouwkundige en milieuvergunning. De stad hoopt in 2018 met de bouw te kunnen starten.

Verwacht wordt dat er de komende weken een en ander van bezwaren zal binnenlopen, aangezien verschillende verenigingen al laten weten hebben geen voorstander te zijn van het project.

bron: Belga