Jaarmarktcross Niel - Sanne Cant (Enertherm) wint bij de vrouwen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De 26-jarige Sanne Cant heeft de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. De Belgische kampioene begon halfkoers aan haar solo en boekte zo haar zesde zege van het seizoen. Jolien Verschueren werd tweede voor Ellen Van Loy.

Het was Ellen Van Loy die al in de eerste ronde de leiding nam. Sanne Cant volgde wat verderop met daarachter Joyce Vanderbeken, Loes Sels, Karen Verhestraeten en Jolien Verschueren. Laatstgenoemde kende andermaal een mindere start en sloeg in de openingsronde zelfs tweemaal tegen de grond. Cant vervoegde net voor het intrekken van de tweede ronde Van Loy zodat we twee leidsters kregen. Op 25 seconden volgde het trio Vanderbeken, Sels en Verschueren. Cant viel in de tweede ronde, net voor de passage aan de materiaalpost, letterlijk en figuurlijk weg. Na het 'spinnenweb' kon de Belgische kampioene Van Loy opnieuw vergezellen.

Halfkoers telden de twee leidsters 26 seconden voorsprong op Verschueren, Sels volgde als vierde al op 40 seconden. Van Loy kwam vervolgens bij de materiaalpost ten val en zo kreeg Cant een vrijgeleide. Verschueren vervoegde nadien Van Loy bij de zandstrook aan de betonfabriek. Cant trok de slotronde in met een bonus van 22 seconden op het Telenet-Fideaduo en kwam niet meer in de problemen. Jolien Verschueren werd uiteindelijk tweede, Ellen Van Loy derde.

bron: Belga