Galadiner voor 30ste verjaardag voetbalmatch België-Argentinië voorlopig zonder Maradona

Galadiner voor 30ste verjaardag voetbalmatch België-Argentinië voorlopig zonder Maradona

In het Antwerpse Sportpaleis vindt maandag een heruitgave plaats van de Wereldbekerwedstrijd tussen Argentinië en België. Vrijdagavond vindt al een galadiner plaats, waar voormalig sterspeler Maradona aanwezig zou zijn, al is het nog niet zeker of dat lukt. In 1986 speelden de Belgen de halve finale van het WK voetbal in Mexico tegen Argentinië. De Rode Duivels moesten de duimen leggen tegen het Zuid-Amerikaanse land, onder meer door twee goals van stervoetballer Diego Maradona.
In het doel stond Jean-Marie Pfaff. De flamboyante keeper zette zich achter een galaduel om die wedstrijd over te doen met een aantal oudgedienden. De heruitgave voor het goede doel zou aanvankelijk al in augustus worden gespeeld, maar werd door een blessure van Maradona verschoven.
De nieuwe datum werd aanstaande maandag, 14 november. In de aanloop ernaar werd Maradona vrijdagavond op een galadiner in het Antwerpse Hiltonhotel verwacht. Volgens de organisatie is hij onderweg vanuit Dubai en hoopt men hem vanavond nog te kunnen ontvangen.

bron: Belga