Smid opgepakt wegens dronken besturen van paard en kar

Paard en kar
Archiefbeeld Pixabay

In het Engelse Burnley is een smid opgepakt omdat hij dronken met een paard en kar heeft rondgereden. Op het eerste zicht lijkt dit te dateren uit de 19de eeuw, maar de feiten speelden zich in juni af. 

Eerder dit jaar hielden agenten Jason Gorton tegen. De 40-jarige smid bestuurde een kar, voortgetrokken door een paard, terwijl hij nipte aan een halve liter bier. Een van de politieagenten had Gorton eerder die dag ook al zien drinken. De koets reed bovendien in het midden van de weg en hinderde andere bestuurders.

In het Verenigd Koninkrijk geldt er nog steeds een wet tegen dronken koetsier. De wettekst uit 1872 stelt dat “bestuurders van eender welke koets, of die nu voortgetrokken wordt door paarden of een stoommotor, in overtreding zijn als ze dronken zijn.”

Logischerwijs moest Gorton voor het gerecht verschijnen. Normaal gezien zou de zaak deze week voorkomen, maar volgens Metro UK heeft de rechter aanklacht geseponeerd wegens een gebrek aan bewijs. Waarschijnlijk heeft de politie geen ademtest afgenomen toen ze de koetsier tegenhielden.