Italië maakt zich vrolijk over Trumpusconi

Foto Twitter / AntoInt

Met de verkiezingsoverwinning van Donald Trump mag gelachen worden. Een oprechte smile als je voorstander bent, je groen lachen als tegenstander … In Italië is het vooral een lach van herkenning.

Het hoogste Italiaanse ambt werd immers al een bekleed door een zakenman.  Maar daar eindigen de gelijkenissen tussen Donald Trump en Silvio Berlusconi niet. Beide heerschappen zijn op z’n minst controversieel te noemen, hebben een voorliefde voor jong vrouwelijk schoon en nemen geen blad voor de mond.

Het mag dan ook niet verbazen dat de Italianen de vergelijking maken met hun periode onder de Milanese zakenman. “Wat Trump ook zal doen, in Amerika is het Berlusconi-tijdperk aangebroken. Een periode van bijzonder laag niveau met tal van gebroken beloftes”, analyseert La Republica.

Op Twitter lacht de Italiaanse bevolking met de gelijkenissen tussen hun ex-premier en de nieuwe Amerikaanse president. “Trump is Berlusconi onder een andere pruik” en “Het is de eerste keer dat we ruim 22 jaar voorsprong hebben op de Amerikanen”, klinkt het op het sociale netwerk.

#Trumpusconi

Onder de hashtag #Trumpusconi wordt het olijk duo dan ook flink op de hak genomen. Ze worden er afgebeeld als twee handen op één buik of, erger nog, tot één persoon samengesmolten.