Dragon Quest meets Minecraft

We hadden het niet zien aankomen, met al die najaarsblockbusters. Maar Dragon Quest Builders is een frisse, creatieve wind. En vooral een heel leuke verrassing.

De Japanse RPG Dragon Quest bleef tot nog toe onder de radar bij ons, maar daar komt snel verandering in. In september kon iedereen met een Nintendo 3DS al het uitstekende Dragon Quest VII ontdekken, dat voordien enkel in Japan gereleaset was. En nu verovert de magie van deze saga ook de PS4 en PS Vita.

Dragon Quest Builders is een unieke combinatie van een RPG en een constructiegame. Enerzijds zijn er alle charmante personages van de saga, in een heleboel missies. Anderzijds is er ook een bouwaspect aan de game, dat meteen doet denken aan Minecraft. De mix van die twee werelden is simpelweg geweldig én erg verslavend. Dragon Quest Builders is de gescripte versie van Minecraft waar de fans al jaren op wachten.

Alle succesingrediënten van de constructiegame staan op het menu: grondstoffen verzamelen (hout, steen, aarde, voedsel, mineralen…) en daar nieuwe materialen en voorwerpen mee maken, maar ook vechten tegen monsters. Exploreer en graaf je graag, en heb je geen schrik om een stad steen voor steen op te bouwen? Dan is Dragon Quest Builders een must.

(tw)