Amerikanen stemden ook voor dode gorilla Harambe

Bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn er ook heel wat stemmen gegaan naa Harambe. Dat is een gorilla die in mei van dit jaar doodgeschoten werd in de zoo van Cincinatti.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Na een van de meest gemediatiseerde verkiezingscampagnes ooit lijkt het haast ondenkbaar, maar uit recente berichten blijkt dat sommige Amerikanen hun stem gegeven hebben aan een gorilla. Het gaat hier niet over een metafoor voor een van de presidentskandidaten, maar over een echt dier: de overleden gorilla Harambe.

Kort na de uitslagen van de presidentsrace begon het nieuws te circuleren dat misschien wel 11.000 mensen hun stem gegeven hadden aan de aap. Dat getal is tot nog toe niet officieel bevestigd. Sommige mensen deelden wel een foto van hun stembeurt op de sociale media. Harambe stond uiteraard niet tussen de registreerde kandidaten, maar in Amerika heb je de mogelijkheid om zelf een kandidaat toe te voegen.

@TheAnonnMessage not mine but i saw it om facebook pic.twitter.com/10hgDUno2g

— Jeffrey Hernandez (@Mexicanabanana) 9 november 2016

 

Over 11,000 people voted for Harambe. Harambe is a dead gorilla.

Those 11,000 votes would have saved our country. #ElectionNight

— David Leavitt (@David_Leavitt) 9 november 2016

De gorilla overleed afgelopen mei in de zoo van Cincinatti. Hij werd doodgeschoten nadat een jongetje in zijn kooi was gevallen en hij het kindje vastpakte en meesleurde. Het incident veroorzaakte veel controverse.