Weerbericht - Het blijft nog enkele dagen koud

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het blijft donderdag meestal bewolkt en soms nevelig. In de voormiddag is het tijdelijk droger, maar in de loop van de namiddag wordt er nieuwe regen en buien vanaf het noordwesten verwacht. Op de Ardense hoogten krijgt die neerslag een winters karakter. Het wordt iets zachter, met maxima tussen 1 en 9 graden, zo verwacht het KMI. Donderdagavond en 's nachts blijft het meestal betrokken. De laatste neerslag trekt in het tweede deel van de nacht weg richting Duitsland maar kan in het zuidoosten van het land nog een winters karakter hebben. In de Ardennen zijn er ook laaghangende wolken. De minima variëren van 0 tot +7 graden. De wind waait meestal matig uit westelijke richtingen. Aan zee staat er een af en toe vrij krachtige noord- tot noordwestenwind.

Vrijdagochtend is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. Overdag blijft het meestal droog en verschijnen er in de westelijke landshelft mogelijk enkele opklaringen. De maxima gaan van 0 graden in de Hoge Venen tot 7 graden aan zee. Er staat een matige noordenwind die in de namiddag afzwakt. Vrijdagnacht is het rustig maar koud met kans op lichte nachtvorst.

Na een koude nacht, met in het binnenland op vele plaatsen negatieve temperaturen, komen er zaterdagvoormiddag enkele opklaringen. De bewolking neemt echter toe vanaf de kust en in de loop van de namiddag of avond trekt een regenzone van west naar oost over het land. Op de Ardense hoogte krijgt de neerslag een winters karakter. Er staat een matige zuidoostenwind. De maxima liggen tussen 0 of 1 graad in de Hoge Venen en 6 of 7 graden aan zee.

Zondag is het bewolkt en kunnen er nog enkele buien vallen. Maxima rond 6 graden in het centrum van het land. Begin volgende week is het rustig maar vrij koud. Vanaf dinsdag komen we opnieuw in zachtere en vochtige oceaanlucht terecht. Het gaat af en toe regenen, de temperaturen worden gevoelig zachter en de nachtvorst verdwijnt.

bron: Belga