Trump verslaat Clinton – Obama ontmoet Trump donderdagochtend in Oval Office

Trump verslaat Clinton - Obama ontmoet Trump donderdagochtend in Oval Office
Trump verslaat Clinton - Obama ontmoet Trump donderdagochtend in Oval Office

De huidige president Barack Obama zal zijn opvolger Donald Trump donderdagochtend ontvangen in het Oval Office. Dat heeft het Witte Huis gemeld. De ontmoeting moet een vlotte overgang tussen beide presidenten mogelijk maken. De ontmoeting vindt plaats om 11.00 uur (17.00 uur Belgische tijd) en zal gevolgd worden door een korte persconferentie, aldus het Witte Huis. Michelle Obama zal eveneens een ontmoeting hebben met haar opvolgster Melania Trump, de eerste First Lady van buitenlandse afkomst in 20 jaar.
Obama verklaarde woensdag al dat hij duimt voor Trump als president “voor het goede van het land”. “Iedereen is droevig als hij een verkiezingsslag verliest, maar de dag erna moeten we beseffen dat we allemaal in hetzelfde team zitten.”
“We zijn eerst en vooral Amerikanen, we zijn patriotten, we willen het beste voor ons land”, aldus de afscheidnemende president. Hij vroeg jonge mensen om hun enthousiasme niet te verliezen. “Verkiezingsnederlagen zijn niet het einde. We gaan er uiteindelijk allemaal op vooruit”, aldus de president, die ook wees op het belang van het respect voor de instellingen en de wetgeving, en van het respect voor elkaar.
“Het is geen geheim dat er grote verschillen zijn tussen de verkozen president en mezelf”, zei Obama nog, maar hij herinnerde er ook aan toe dat er acht jaar geleden grote verschillen waren tussen hem en George W. Bush.

Bron: Belga