Red Market - Directie van Delhaize zou maandag met voorstellen komen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De directie van Delhaize zou maandag met voorstellen komen over de reorganisatie van de Red Market-winkels. Dat zei Thomas Lesire, verantwoordelijke handel van de socialistische bediendevakbond Setca Namen, donderdagavond na een vergadering tussen vakbonden en directie. In de Red Market-winkels van Andenne, Jemeppe-sur-Meuse en Gosselies werd donderdag gestaakt. Woensdag hielden vijf vestigingen hun deuren al dicht.

"Wij roepen nog altijd niet op tot staken. De directie zou maandag met alternatieven terugkomen op het voorstel om de winkels te verzelfstandigen", zei Thomas Lesire. Komende woensdag is een nieuwe vergadering gepland tussen bonden en directie.

De supermarktketen kondigde dinsdag haar intentie aan om tegen begin december een punt te zetten achter de discountformule Red Market, die in 2009 werd ingevoerd. De dertien winkels - tien in Wallonië en drie in Vlaanderen met samen 254 werknemers - zullen omgevormd worden tot zelfstandige AD of Proxy Delhaizewinkels. Er zou geen banenverlies zijn en de actuele arbeids- en loonvoorwaarden zijn gegarandeerd, had de directie van Red Market verzekerd.

bron: Belga