Brussels Airport renoveert Sky Hall

Brussels Airport renoveert Sky Hall

Brussels Airport start begin volgend jaar een renovatieprogramma voor de Sky Hall uit 1958. De luchthaven investeert in een eerste fase zowat 2,6 miljoen euro in de gevelrenovatie, zo meldt ze vandaag. Welke bestemming de hal uiteindelijk zal krijgen is nog niet duidelijk. Het gebouw zal gerenoveerd worden “met respect voor het origineel”. De Sky Hall, in feite een transithal, en de bijhorende terminalgebouwen werden in 1958 in recordtempo opgetrokken naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling in Brussel. De toenmalige infrastructuur in Melsbroek voldeed immers niet om het verwachte aantal bezoekers gepast te kunnen ontvangen.

De Sky Hall werd ontworpen door de Belgische architecten Brunfaut, Bontinck en Moutschen en geldt volgens Brussels Airport als een van de schoolvoorbeelden van de Belgische modernistische architectuur. “Talloze Belgen hebben er tussen 1958 en 1994 familie of vrienden uitgezwaaid of verwelkomd.”, klinkt het.

“De Sky Hall staat ook symbool voor het belang van de commerciële burgerluchtvaart in België. Eens de renovatie van de Sky Hall is afgerond, zal de hal een nieuwe bestemming krijgen. Op dit moment is dat nog niet beslist”, aldus luchthaventopman Arnaud Feist.

bron: Belga