Trump haalt immigratiestop van moslims offline

Trump haalt immigratiestop voor moslims online
Trump stelde de boycot van moslims voor in de nasleep na de aanslagen in Parijs. AFP / M. Ngan

Een dag na de verkiezing van Donald Trump tot Amerikaans president, heeft zijn campagneteam een van zijn opmerkelijke voorstellen offline gehaald. Zijn website maakt geen melding meer van het voorstel om geen nieuwe moslims meer de VS binnen te laten.

Het was de Amerikaanse nieuwszender ABC die de aanpassing ontdekte. Het voorstel voor een boycot van de intrede van moslims in Amerika stond zeker tot 5 november nog op de website van de Republikein. Wie nu op de link klikt, komt op de homepage van webpagina terecht.

Trump lanceerde het voorstel in de nasleep van de aanslagen in Parijs en op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis en veroorzaakte toen een storm van kritiek. De laatste maanden zwakte hij langzaamaan zijn taal over immigranten af.

De Republikein heeft al geruime tijd niet meer gesproken over een algemene immigratiestop voor moslims. Hij sprak eerder vaneen boycot “voor landen die banden met terrorisme hebben”. Bovendien wil hij “het probleem van Syrische vluchtelingen in de VS oplossen en migranten die het land binnenwillen, beter screenen”.