Slang in hechtenis genomen na verorberen van hondje

Een wild dier is en blijft een wild dier. Zo'n beest als huisdier kan dramatisch aflopen. Dat heeft de Australische eigenaar van een boa constrictor deze week ondervonden.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De politie van de Australische stad Singleton heeft deze week moeten ingrijpen nadat een boa constrictor een hondje had verorberd. Alsof dat niet genoeg was om het reptiel in de spreekwoordelijke boeien te slaan, heeft de slang blijkbaar ook de neiging om zijn baasje iets te innig te knuffelen wanneer hij slaapt.

De ordedienst nam de slang van 2,5 meter in hechtenis. Omdat bleek dat het een uitheems dier was, hebben werknemers van National Parks and Wildlife de boa laten inslapen.

Exotische dieren vormen niet enkel een bedreiging voor huisdieren, ze kunnen het fragiele Australische ecosysteem heel wat schade toebrengen door ziektes te verspreiden en inlandse dieren te doden. De politie onderzoekt de zaak intussen verder. De eigenaar zal naar alle waarschijnlijkheid aanklagen voor het bezit van een exotisch huisdier zonder een vergunning.