Dit moet je in huis halen om gelukkig te worden

Terwijl sommigen gelukkig worden van een rommelig huis, krijgen anderen stress als hun woonst niet opgeruimd is. Maar deze vijf zaken maken je gegarandeerd blij, beweren onderzoekers.

1. Geel, groen en rood

Gele bloemen
Foto Pixabay

Wetenschappers van de Vrije Universiteit van Amsterdam hebben ontdekt dat geel en groen mensen een gelukkig gevoel geeft. Rood heeft hetzelfde effect, maar een overdaad kan mensen ook agressief maken.

2. Vanillekaarsen

kaarsen
Foto Pexels

Het aroma van vanille wordt vaak gebruikt op stressvolle plaatsen, zoals wachtkamers. Het is dan ook geen verrassing dat het International Flavors and Fragrances instituut aangetoond heeft dat deze geur helpt om tot rust te komen. Als je meer energie nodig hebt, kan je beter ruiken aan een citroen.

3. Huisdieren

hond en kat
Foto Pexels

Eigenaars van een kat of een hond kunnen het bevestigen: het hebben van een harige vriend maakt je dag beter. Volgens bollebozen van de Universiteit van Indiana Bloomington genieten baasjes echt van het gezelschap. Door een huisdier ben je ook verplicht om naar buiten te gaan. Je moet onder meer eten kopen of een bezoek brengen aan de dierenarts. Hierdoor kom je vaker in contact met andere mensen.

4. Less is more

Opgeruimd huis
Foto Pexels

Het is een cliché, maar een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Dat stelt het Amerikaanse researchcentrum UCLA. Hoe meer spullen er rondslingeren in een huis, des te meer mensen het stresshormoon cortisol aanmaken.