Man riskeert boete omdat hij lunch met drone ging halen

Foto Pexels

Een Australiër heeft onlangs lunch opgehaald met een drone terwijl hij in zijn jacuzzi zat.Jammer genoeg is dat tegen de wet en kan het een dure grap worden.

De anonieme Australiër had 10 dollar en een briefje met zijn bestelling in een mandje gelegd. Vervolgens vloog hij met zijn drone naar een barbecuetentje twee kilometer verder, om terug te vliegen met zijn lunch. En dat terwijl hij zat te genieten in het bubbelbad.

De vliegenier heeft zijn exploten ook gefilmd en online geplaatst, waar het filmpje al snel tal van kijkers aantrok. Burgerluchtvaartorganisatie CASA merkte het op filmpje ook op, maar stelde zich er toch enkele vragen bij.

CASA reguleert immers de wetgeving rond het gebruik van drones. De onbemande vliegtuigjes zijn volgens de wet toegestaan, maar er zijn wel enkele regels. Zo moet het toestel altijd in het zicht van de piloot blijven en is het niet toegestaan om binnen 30 meter van mensen, voertuigen en gebouwen te vliegen. Commerciële activiteiten zijn ook verboden zonder toelating.

Uit de beelden, die techsite EFTM te pakken kreeg, blijkt dat sommige van de regels met de voeten zijn getreden. Bovendien heeft de Australiër de rechten van de video verkocht, wat een commerciële activiteit met in drone inhoudt. Volgens Mashable riskeert hij een boete tot 9.000 Australische dollar(6.300 euro) voor zijn inventieve manier om lunch te halen.