Trump verslaat Clinton – “Hopen dat het slechts om verkiezingsbeloften gaat”

Trump verslaat Clinton - "Hopen dat het slechts om verkiezingsbeloften gaat"

“We hopen dat het slechts om verkiezingsbeloften gaat en dat Donald Trump als president zijn verantwoordelijkheid zal opnemen.” Dat zegt Salah Echallaoui, voorzitter van de Belgische Moslimexecutieve, in reactie op de overwinning van Trump. Die verklaarde in de aanloop naar de verkiezingen moslimvluchtelingen te zullen weren en zelfs alle moslims op het grondgebied van de VS extra in de gaten te zullen houden. “Ik hoop dat Trump zich zal realiseren dat de wereld niet zo simpel in elkaar zit als hij zich voorstelt”, aldus Salah Echallaoui. “Dat hij beseft dat de mensheid divers is en dat er zonder die diversiteit geen vrede in de wereld zou zijn. De VS is net een land dat wordt gekenmerkt door het omarmen van religieuze diversiteit.”

Met de verkiezingen in Frankrijk en Duitsland in het vooruitzicht vreest Echallaoui voor de democratie in de hele wereld. “Want wat we nu vaststellen is dat de wereld radicaliseert en uit elkaar valt. Het populistische discours spreekt overal aan, met de economische en sociale crisis als voedingsbodem.”

De Moslimexecutieve roept alle politici op hun verantwoordelijkheid te nemen en afstand te nemen van “populistische en extremistische uitspattingen”. “De populisten beloven het volk het paradijs en politici hebben de plicht daar tegen in te gaan. Om bevolkingsgroepen te laten samenleven en niet enkel de eisen van bepaalde fracties te volgen.”

bron: Belga