Stage Team Belgium Lanzarote - Philip Milanov heeft teleurstellende Olympische Spelen snel verteerd

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze week verblijft Team Belgium op Lanzarote voor zijn jaarlijkse stage. Het moment voor Philip Milanov om terug te blikken op zijn Olympische Spelen, waar de 25-jarige vicewereldkampioen discuswerpen onder de verwachtingen bleef met een negende plaats. "De teleurstelling duurde welgeteld anderhalve dag", vertelde Milanov. "Daarna heb ik de pagina omgedraaid. Waarom ik geen topprestatie heb geleverd in Rio? Een samenloop van omstandigheden. Ik voelde druk na mijn slechte kwalificaties en kon me niet volledig focussen op de competitie. Ik was gewoon geen honderd procent. Nu voel ik me weer goed. Ik ben goed uitgerust en voel me klaar voor een nieuw seizoen, een nieuw hoofdstuk. Hoofddoel is het WK in Londen (5-13 augustus). Op training gaat het alvast super. Ik heb er een goed oog in. Tot nu toe heb ik elk seizoen immers progressie gemaakt."

In vergelijking met vorig jaar is de Bruggeling twee kilo zwaarder geworden. "Ik vond dat hij dat nodig had", legt zijn vader en coach Emil Milanov uit. "Hij weegt nu 114 kilogram voor een lengte van 1m98. Daarmee is hij nog altijd lichter dan zijn belangrijkste concurrenten. Zijn techniek hebben we ook verfijnd. Hij had de gewoonte de schijf te hoog te werpen. Nu gooit hij vlakker en dat lijkt op te brengen. Op training gooide hij al 68 meter (zijn Belgisch record staat op 67m26)."

"Op de Spelen had Philip niet altijd evenveel geluk", meent Emil Milanov. "Zo kwam hij bij zijn tweede poging slechts enkele centimeter buiten de cirkel. Ook kreeg Philip vlak voor de Spelen nieuwe schoenen van Nike, maar hij had te weinig tijd om ze in te lopen. Een detail, maar dat speelt mee."

.

bron: Belga