Rode Duivels – Oranje-coach Danny Blind kan blessureleed niet geloven

Rode Duivels - Oranje-coach Danny Blind kan blessureleed niet geloven

Het aanhoudende blessureleed bij Oranje gaf de Nederlandse bondscoach Danny Blind woensdagavond na de oefeninterland tegen België (1-1) een machteloos gevoel. “Ongelooflijk, het houdt maar niet op”, verzuchtte hij. “We gaan de boel eerst inventariseren. Daarna kijken we naar mogelijke oplossingen en alternatieven. Misschien dat we nog één of meerdere spelers aan de selectie moeten toevoegen voor de WK-kwalificatiewedstrijd zondag tegen Luxemburg.” Tegen België vielen Stijn Schaars, Vincent Janssen en Jeremain Lens met blessures uit. “Lens is kansloos voor Luxemburg en Janssen waarschijnlijk ook. Schaars gaat we donderdag nog even bekijken. Maar hoe dan ook, het zijn zeker aderlatingen voor ons.”
Blind was grotendeels tevreden over het optreden van Oranje tegen België. “Tot aan de 78e minuut hebben we amper wat weggegeven. We hebben tot aan de sterke slotfase van België verdedigend heel gedisciplineerd gespeeld. Een gelijkspel tegen België vind ik bevredigend.”
Aanvoerder Wesley Sneijder, die zijn 125e interland speelde, erkende dat Oranje weinig anders kon dan proberen de Belgen tegen te houden. “We hebben het ze zo lastig mogelijk gemaakt. Organisatorisch deden we het best aardig, op de laatste vijftien minuten na hebben we weinig weggegeven. Maar als je zo speelt, weet je dat je ook weinig gaat creëren. De weg naar het doel was lang. Als je dan voorin ook nog een poppetje mist, wordt het heel lastig. Deze 1-1 was wel een verdiende uitslag.”

.

bron: Belga