Rode Duivels - Geslaagd debuut voor Christian Kabasele (Update)

door
Belga
Leestijd 2 min.

Christian Kabasele vierde woensdagavond in de 126e Derby der Lage Landen zijn debuut bij de Rode Duivels. De 25-jarige Kabasele leek in de Amsterdamse ArenA nochtans ook in zijn twaalfde selectie met een plaats op de bank vrede te moeten nemen. Vincent Kompany blesseerde zich echter tijdens de opwarming en dus mocht de voormalige Genkenaar aan de wedstrijd beginnen. "Ik was mijn vest aan het aandoen om me op de bank te zetten, toen bleek dat Vince niet kon starten. Ik had dus maar enkele minuten tijd om me voor te bereiden. Het is niet makkelijk om zo te debuteren en ik heb dan ook geprobeerd zo sober mogelijk te spelen", bekende de verdediger van Watford.

Roberto Martinez startte tegen Oranje zoals verwacht met drie verdedigers, de verrassing van de chef werd in het aanvallende compartiment doorgevoerd. Daar startte Dries Mertens als valse negen, met Eden Hazard, Yannick Carrasco en Kevin De Bruyne in steun. "We werken op training op verschillende systemen, iedereen weet wat hij moet doen. Dat is ook gelukt, want Nederland heeft weinig kunnen tonen en we hebben laten zien dat we sterker zijn. Ikzelf ben gewend om met drie achterin te spelen, aanpassen was dus niet nodig."

Naast Kabasele kregen ook Youri Tielemans en Thomas Foket hun eerste speelminuten in het shirt van de Duivels. Voor Foket was het bij zijn eerste selectie dus meteen raak. De Gentenaar kwam er bij de rust in voor Thomas Meunier, die uit voorzorg in de kleedkamer was gebleven. "Invallen is altijd anders dan starten", stak Foket van wal. "Mijn ploegmakkers gaven echter meteen positieve richtlijnen en zo kon ik groeien in de wedstrijd. In het begin heb ik mezelf wat voorbijgelopen, daarna heb ik mijn tweede adem gevonden. Dit smaakt sowieso naar meer, maar ik wil het stap voor stap bekijken en zoveel mogelijk bijleren."

Meunier blijft echter de nummer een van Martinez rechts op het middenveld. De aanwinst van Paris Saint-Germain was deels tevreden met de wedstrijd van de Duivels in de Nederlandse hoofdstad. "Ondanks de defensieve sterkte van Nederland hebben we toch heel wat kansen kunnen creëren. Het systeem met onze valse negen kan heel wat ploegen in de problemen brengen, het is zeker lastig voor de verdediging van de tegenstander. We leverden hier zeker geen perfecte prestatie af, maar een gelijkspel is nu ook weer geen catastrofe", besloot Meunier.

bron: Belga