Crombez: “Trump-kiezer blaast establishment weg”

Crombez: "Trump-kiezer blaast establishment weg"

Voor sp.a-voorzitter John Crombez is de keuze van de Amerikaanse kiezer vooral een keuze tegen het establishment. “Trumpkiezer blaast establishment weg. Helaas heeft Trump even weinig plan voor betere toekomst als de Brexiteers”, luidt het op Twitter. “Dit is de middenklasse die revolteert door gewoon haar stem uit te brengen. Dit is het antwoord op de bankencrisis en een instabiele wereld van mensen die elke dag hard hun best doen, maar er te weinig voor terugkrijgen. Dat is hun volste recht, hoe erg ik de uitslag ook vind”, vult hij aan op zijn Facebook-pagina.

Crombez had liever Clinton zien winnen. “Mijn gevoel hierbij is zeer slecht. Dit is een kandidaat die zichzelf televiseert met eender wat, maar geen echte campagne heeft gevoerd. Maar hij is de kandidaat die tegen het establishment inging. De Democratische kandidaat die tegen het establishment was (Bernie Sanders), heeft niet kunnen runnen”, zegt de sp.a-voorzitter op Knack.be.

John Crombez kijkt naar eigen zeggen met een bang hart naar de toekomst en verwacht een periode van onrust en onzekerheid, daarbij verwijzend naar het brexitreferendum en ‘de verruwing en het geweld’ dat daarop volgde. Alles samen bevat Trumps verkiezing elementen die de verworvenheden van de moderne wereld op de helling zetten. Dan gaat het over democratie, kritische pers, vrede, economie of waarden en normen waar we vaak decennia lang hebben voor gestreden, klinkt het op hln.be.

bron: Belga