UKIP-leider Nigel Farage wil ambassadeur van Trump bij Europese Unie zijn

UKIP-leider Nigel Farage wil ambassadeur van Trump bij Europese Unie zijn

De voorman van de Britse UK Independence Party (UKIP) Nigel Farage heeft vandaag gezegd het fijn te vinden als hij een job zou krijgen in de regering van Donald Trump indien de Republikein de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint. Farage steunde Trump tijdens de campagne en sprak zelfs eens op een verkiezingsbijeenkomst van de miljardair. Tegenover de Britse televisiezender ITV zei hij vandaag graag de ambassadeur van Trump bij de Europese Unie (EU) te willen zijn.

“Deze (Amerikaanse) verkiezingen zijn zeer eenvoudig, het is eerder zoiets als de Brexit”, zei Farage, verwijzend naar het referendum in zijn land over het Britse lidmaatschap van de EU. “Wilt u verandering of wilt u gewoon precies blijven waar u bent”, legde de Britse politicus uit.

“Indien hij (Trump) mij een job zou aanbieden, dan zou ik graag zijn ambassadeur bij de Europese Unie willen zijn”, aldus Farage. “Ik denk dat ik die job zeer goed zou doen”.

Farage trad na het referendum over de Brexit af als leider van de UKIP. Tegenover verslaggevers zei hij: “Tijdens de campagne voor het referendum zei ik, ik wil mijn land terug. Wat ik vandaag zeg is, ik wil mijn leven terug”.

bron: Belga