Race Witte Huis – Bruce Springsteen vraagt Amerikanen “juiste kant van de geschiedenis” te kiezen

Race Witte Huis - Bruce Springsteen vraagt Amerikanen
Race Witte Huis - Bruce Springsteen vraagt Amerikanen "juiste kant van de geschiedenis" te kiezen

Op de voorlaatste campagnebijeenkomst van Hillary Clinton maandagavond in Philadelphia heeft rocklegende Bruce Springsteen aan de meer dan 40.000 aanwezigen gevraagd om voor de verenigende visie van Clinton te stemmen. “Laten we allemaal onze rol spelen zodat we achteraf kunnen terugkijken naar 2016 en kunnen zeggen dat we aan de zijde van Hillary Clinton stonden en zo aan de juiste kant van de geschiedenis”, zo zei Springsteen. Over de Republikeinse kandidaat Donald Trump zei Springsteen dat hij iemand is met “een diepgaand gebrek aan fatsoen, wat maakt dat hij in de eerste plaats zijn eigen belangen en ego zou bevorderen, eerder dan de Amerikaanse democratie”.
Springsteen bracht zijn nummers “Thunder Road” en “Dancing in the Dark”, en had daarnaast lovende woorden voor Hillary’s standpunten over immigratie, klimaatverandering of loonsongelijkheid.
Het optreden van Springsteen volgde op dat van Jon Bon Jovi, en later verschenen ook nog Hillary’s dochter en echtgenoot Chelsea en Bill Clinton en Michelle en Barack Obama op het podium. Die laatste zei te hopen dat de Amerikanen dinsdag tegen de angst en voor de hoop zouden stemmen.
Verschillende muziekgrootheden gaven Hillary’s campagne de voorbije dagen nog een extra duwtje in de rug. Onder meer Beyoncé, Jay Z, Katy Perry, Lady Gaga en Jennifer Lopez spraken openlijk hun steun voor haar uit.

Bron: Belga