Martinez spuit nog mist rond opstelling tegen Nederland, Fellaini verlaat selectie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Roberto Martinez wilde vandaag, een dag voor de oefenwedstrijd tegen Nederland, nog niets loslaten over zijn elftal. Wel kon hij meedelen dat Marouane Fellaini zeker niet zal spelen, noch tegen Nederland, noch tegen Estland. "Fellaini heeft een blessure opgelopen en zal terugkeren naar Manchester", was Martinez duidelijk. Een vervanger voor Fellaini zal Martinez niet oproepen. "We hebben een kern van 24 spelers, dat volstaat", aldus de Spanjaard. "Behalve Fellaini is overigens iedereen in orde. Mousa Dembélé is fit, maar zal tegen Nederland nog rust krijgen. Tegen Estland reken ik wel op hem. Ook Kevin De Bruyne voelt de vermoeidheid een beetje, maar hij zit morgen zeker in mijn selectie."

Over de basisopstelling wilde de bondscoach weinig kwijt. "De opstelling wordt vergelijkbaar met de vorige kwalificatiewedstrijden. Op sommige posities is rotatie mogelijk, maar op de meeste posities zal er niet veel veranderen. Het is een mogelijkheid dat Mignolet start, dat geldt ook voor Kompany. Vincent zal zeker één van de twee wedstrijden spelen. Ik ben tegen Nederland ook van plan mijn vervangingen te gebruiken. Meerdere jongens gaan hun kans krijgen, maar op het einde zal ik vooral naar de teamprestatie kijken."

Net als Spanje, dat België begin september overklaste, is Nederland een team dat graag vanuit balbezit speelt. "Dat wordt een heel belangrijk punt voor ons", beaamde Martinez. "Ik wil zien hoe het team daarop reageert in vergelijking met Spanje. Toen was onze reactie daarop immers heel slecht. Ik wil nu progressie zien."

bron: Belga