Koude weer blijft nog even duren

Koude weer blijft nog even duren

Het is deze namiddag vaak bewolkt met hier en daar een tijdelijke opklaring maar ook enkele buien, vooral in de noordwestelijke helft van België. In de meeste streken blijft de neerslag beperkt. In het oosten is het mogelijk overwegend droog, maar als er in de Ardennen toch neerslag valt, kan die wel een winters karakter hebben. Het is koud met maxima tussen 1 graad in de Hoge Venen en 6 of 7 graden aan de kust, zo meldt het KMI. Vanavond kan er hier en daar nog een bui vallen, maar verschijnen er ook af en toe opklaringen. ’s Nachts wordt het tijdelijk droog. Later neemt de bewolking toe vanaf het westen en volgt er lichte regen die in de Ardennen overgaat in lichte sneeuw. Op het einde van de nacht gaat het harder regenen in het westen. Minima tussen -3 graden in de Hoge Venen en +3 graden aan zee. Ook in Vlaanderen kan het bij opklaringen licht vriezen.

Morgen trekt een vrij actieve neerslagzone van het westen naar het oosten over het land. Het wordt zwaarbewolkt met matige regen in Laag- en Midden-België en smeltende sneeuw of sneeuw in Hoog-België. In de Hoge Venen kan er een sneeuwlaag van enkele centimeters ontstaan. Het wordt opnieuw vrij koud met maxima van 4 tot 6 graden in Vlaanderen en van 1 tot 3 graden in de Ardennen.

’s Avonds en ’s nacht wordt er nog regen in het oosten en sneeuw op de Ardense hoogten verwacht. Later trekt de neerslag weg richting Duitsland en wordt het vanaf het westen meer wisselvallig. Minima van -1 graad in de Hoge Venen tot +7 graden aan zee.

Donderdag is er veel bewolking met regen en buien. In de Hoge Venen kan de neerslag soms winters worden. De maxima liggen tussen 3 en 6 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 7 en 9 graden elders. Vrijdag en volgend weekend is er aanhoudend wisselvallig en fris weer met regelmatig perioden van neerslag die op de Ardense hoogten een winters karakter heeft. Zaterdag is het tijdelijk droger, met maxima rond 6 of 7 graden in het centrum.

bron: Belga