Brusselse Bozar nu ook virtueel te bezoeken dankzij Google

Brusselse Bozar nu ook virtueel te bezoeken dankzij Google

Het Brusselse kunstencentrum Bozar kan voortaan ook virtueel worden bezocht. Wie zich via zijn computer of smartphone verbindt met het platform Google Arts & Culture kan zich aan de hand van Google Street View virtueel verplaatsen doorheen het gebouw. De samenwerking met Google Cultural Institute schept ook de mogelijkheid tot een artistieke ervaring in 360° en biedt tevens toegang tot onuitgegeven archiefstukken. De virtuele rondleiding in het gebouw van Victor Horta is een uitbreiding van de lopende tentoonstelling ‘The Centre for Fine Arts of Victor Horta’. De online tentoonstelling wordt dan weer mogelijk gemaakt met onuitgegeven archiefbeelden. ‘Inside the Centre for Fine Arts: looking at 90 years of art exhibitions in Brussels’ biedt zo een boeiende blik op de geschiedenis en de transformaties van het Paleis voor Schone Kunsten in de 20ste eeuw.

Daarnaast krijgt wie het voorbije Bozar Electronic Arts Festival (BEAF) heeft gemist, een herkansing. De installatie Bois Mort van Felix Luque en Damien Gernay die tijdens het festival een samenspel vormde van klanken en fluorescentielampen, is nu online in 360° te aanschouwen.

“De samenwerking met Google Arts & Culture is voor Bozar een grote stap voorwaarts”, vertelt Paul Dujardin, Artistic Director Bozar in een persbericht. “Ons nieuwe digitale platform biedt bezoekers verschillende tools om cultuur anders te ervaren, maar het stimuleert kunstenaars en onderzoekers ook om samen nieuwe velden te verkennen.”

bron: Belga