Beaulieu schikt met fiscus - Weg ligt vrij voor dading met gerecht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nu Beaulieu International Group (B.I.G.) en de Algemene Administratie Bijzondere Belastingsinspectie (AABBI) een overeenkomst sluiten, is de belangrijkste voorwaarde vervuld om met het parket een dading te sluiten in het strafonderzoek. Dat is te horen bij het bedrijf en een andere bron.

Beaulieu International Group (B.I.G.) sloot dinsdagnamiddag een overeenkomst met de Algemene Administratie van de Bijzondere Belastingsinspectie in Brussel en besliste om daarover zelf te communiceren. Beaulieu International Group is een fusie (2005) van vijf van de zeven activiteiten van het oorspronkelijke imperium van Roger De Clerck. Het bedrijf produceert vloerbedekkingen, polypropyleenkorrels en hoogtechnologische producten voor allerlei toepassingen.

Door een overeenkomst met de fiscus te sluiten, ligt de weg vrij voor een dading met het parket om zo een strafvordering te ontwijken. Het bedrijf onderstreept in een mededeling dat het met de overeenkomst "het verleden definitief achter zich te laten". Het bedrijf bevestigt dat er nog geen allesomvattend akkoord is over het dossier en dat het in een latere fase aan de raadkamer in Brussel is om te oordelen over een totale dading.

Het is voor alle duidelijkheid enkel de vennootschap die een akkoord met de fiscus sloot en dus geen natuurlijke personen. Het bedrijf kan dinsdagavond geen informatie geven of ook de andere drie (van zes) kinderen van Roger De Clerck een overeenkomst met de fiscus hebben gesloten of zullen sluiten. In het verleden raakte al bekend dat drie van de zes kinderen het wel op een akkoord gooiden.

bron: Belga