Amerikaanse miljardair Robert Durst pleit onschuldig aan moord

Amerikaanse miljardair Robert Durst pleit onschuldig aan moord
Amerikaanse miljardair Robert Durst pleit onschuldig aan moord

De Amerikaanse miljardair Robert Durst is maandag in beschuldiging gesteld van de moord op zijn vriendin Susan Berman in 2000, maar zelf pleit hij onschuldig.
Durst, een telg uit het New Yorkse familie-imperium Durst Organization, pleitte tijdens een hoorzitting in een rechtbank in Los Angeles onschuldig. “Ik heb Susan Berman niet vermoord”, aldus Hurst, die in een rolstoel aankwam en een nekverband droeg. Hoewel ze dat zouden kunnen, zijn de aanklagers niet van plan om de doodstraf te eisen.
Durst werd vorige week overgeplaatst naar Los Angeles vanuit Louisiana, waar hij in april tot zeven jaar gevangenisstraf werd veroordeeld voor illegaal wapenbezit.
Dursts goede vriendin Susan Berman werd in 2000 vlak voor Kerstmis gedood bij haar thuis, aan de vooravond van een getuigenis over de verdwijning van Kathleen Durst, zijn eerste vrouw. Hoewel hij hiervoor nooit werd vervolgd, is Durst wel een verdachte in deze onopgeloste verdwijningszaak uit 1982.
De 73-jarige miljonair bekende wel zijn buurman te hebben vermoord en in stukken te hebben gesneden toen hij in het Texaanse Galveston woonde. Naar eigen zeggen handelde hij uit zelfverdediging en in 2003 sprak een jury hem vrij voor de feiten.
Hij werd in maart 2015 gearresteerd op verdenking van de moord op Berman, net voor de laatste aflevering van de zesdelige HBO-documentairereeks “The Jinx: The Life And Deaths Of Robert Durst” zou worden uitgezonden.
In de marge van de opnames voor de reeks zou hij zijn mond voorbij gepraat hebben over de moorden die hij meer dan tien jaar eerder pleegde. In de serie spreekt Durst openhartig over de verdwijning van zijn eerste vrouw Kathleen McCormack in 1982, de onopgeloste moord op zijn vriendin Susan Berman in 2000, en over de dood van zijn buurman Morris Black in 2001. Na het interview, waarin hij geconfronteerd werd met nieuw bewijsmateriaal, wandelde hij naar de hotelbadkamer en mompelde hij tegen zichzelf: “Dit is het. Je bent erbij. Wat heb ik in godsnaam gedaan? Hen allemaal gedood, natuurlijk”.

Bron: Belga