Fotografen zonder hoogtevrees

beklimmen
Vadim en Vitaliy

Vorige week volgden we Marcus naar het besneeuwde Argentinië voor een sessie skijöring. Ben je een stadsmus, dan neem je voor de Metro Photo Challenge liever foto’s in een decor van wolkenkrabbers. Stadfoto’s zijn er al genoeg, denk je? Om echt origineel uit de hoek te komen, zoek je hogere oorden op. Letterlijk dan. Vanop de hoogste gebouwen ontdek je de stad als nooit tevoren.

Vadim en Vitaliy uit Rusland bezoeken regelmatig wereldsteden. Daar nemen ze niet enkel foto’s van de toeristische trekpleisters. De twee vrienden zoeken telkens een uniek uitzicht om hun lens op te richten. Daarvoor gaan ze ver. Zonder beveiliging beklimmen ze de hoogste bouwwerken. In Hong Kong klauterden ze onlangs op een kraan van 265 meter hoog.

Hoog boven de wolken

De Canon-avonturiers waren daarmee niet aan hun proefstuk toe. In 2014 namen ze je mee boven de wolken op de Shanghai Tower, het tweede hoogste bouwwerk ter wereld. Op 650 meter hoogte wachtten ze 18 lange uren vooraleer het wolkendek openbrak en ze de stad op de gevoelige plaat konden vastleggen. De adrenalinekick die Vadim en Vitaliy voelen tijdens hun levensgevaarlijke avonturen is fenomenaal.

De twee jongens beklimmen niet enkel torens. Tijdens een rondreis in Zuid-Amerika hielden ze halt in Rio de Janeiro, waar ze zich waagden aan het beeld van Christus de Verlosser. In Egypte beklommen ze de piramides van Gizeh.

Don’t try this at home

Deze leuze is hier echt wel van toepassing. Vadim en Vitaliy zijn geoefende klimmers en bereiden hun fotosessies goed voor. Maar zoek tijdens je volgende citytrip of in je thuisbasis eens het dak van een hotel op of bestijg een heuvel aan de rand van de stad. Je zal onder de indruk zijn van je eigen foto’s, die perfect passen in de thema’s van de Metro Photo Challenge: The Travel of My Dreams, Home Traveling en Travelers. Waar wacht je nog op?

Nog een laatste shot inspiratie: volg Vadim en Vitaliy tijdens hun beklimming van het JW Marriott Marquis Hotel in Dubai!