Zwaarst mogelijke loting voor Andy Murray

door
Belga
Leestijd 2 min.

De 29-jarige Schot Andy Murray, kersvers nummer een van de wereld, werd vandaag voor de ATP World Tour Finals in Londen (13-20 november) in een groep met de Zwitser Stan Wawrinka (ATP-3), de Japanner Kei Nishikori (ATP-5) en de Kroaat Marin Cilic (ATP-7) uitgeloot. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de halve finales. Murray start vandaag aan de zware opdracht tegen man in vorm Cilic. Bij zeven eerdere deelnames schopte de olympische kampioen het nooit verder dan de halve finales. De voorbije twee jaar ging hij er in de groepsfase uit. In de onderlinge confrontaties met Wawrinka leidt Murray met 9-7. Tegen Nishikori staat hij 7-2 in het voordeel, tegen Cilic 11-3.

De Serviër Novak Djokovic (ATP-2), die de seizoensfinale een vijfde keer op rij kan winnen, heeft het in zijn groep op papier makkelijker, met de Canadees Milos Raonic (ATP-4), de Fransman Gael Monfils (ATP-6) en de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-9) als tegenstanders. Tegen dat trio kan de Serviër een balans van 23-0 voorleggen: 13-0 tegen Monfils, 7-0 tegen Raonic en 3-0 tegen Thiem.

Murray heeft op de wereldranglijst slechts 405 punten voor op Djokovic, maar legt zich geen extra druk op. "Op de baan denk je niet aan je ranking. Nummer een van de wereld zijn speelt dan geen enkele rol meer. De beste acht spelers zijn voor dit evenement gekwalificeerd. Dat betekent dat elk duel een gevecht wordt. Ik kijk ernaar uit, maar het wordt moeilijk."

bron: Belga