Verdachte aangehouden voor vechtpartij in Elsene waarbij man ogen verloor

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het parket heeft de man die verdacht wordt van de vechtpartij in Elsene waarbij een 33-jarige man van Afrikaanse origine zaterdagnacht beide ogen verloor aangehouden. Hij moet zich verantwoorden voor foltering, onmenselijke behandeling en vrijwillige slagen en verwondingen, met de verzwarende omstandigheid van permanente werkonbekwaamheid en het verlies van een orgaan. Er is een psychiatrisch onderzoek bevolen. Het gaat om een 32-jarige man, eveneens van Afrikaanse origine. Die bekende dat hij met het slachtoffer gevochten had, maar wist niet meer zeker dat hij diens ogen had uitgestoken.

"De Brusselse lokale politie werd zondagochtend omstreeks 03.00 uur opgeroepen omdat er op het Marsveldplein in Elsene een man lag die zwaargewond was aan het hoofd", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Ter plekke bleek dat beide ogen van het slachtoffer uitgestoken waren. De ogen werden in de buurt teruggevonden, alsook een lemmet, terwijl het slachtoffer, de 33-jarige H.M., naar het ziekenhuis werd gebracht."

Uit de eerste onderzoeken bleek dat H.M. het eerder op de dag om politieke en culturele redenen aan de stok had gekregen met een andere man van Afrikaanse origine, de 32-jarige I.A.. Die kon zondagnamiddag rond 14.50 uur opgepakt worden toen een politiepatrouille een interventie deed in een ander ziekenhuis en daar bij toeval I.A. aantrof. De man liet er zich verzorgen voor zijn eigen verwondingen. Bij zijn ondervraging bekende I.A., die de Nederlandse nationaliteit heeft, dat hij met H.M. gevochten had, maar kon niet met zekerheid bevestigen dat hij diens ogen had uitgestoken. Geen van beide betrokkenen stond al gekend bij het gerecht.

bron: Belga