Toernooizege WTA Elite Trophy bezorgt Kvitova 11e plaats op WTA-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Tsjechische Petra Kvitova is dankzij haar eindzege van gisteren op de WTA Elite Trophy (B-Masters) in het Chinese Zhuhai van de 13e naar de 11e plaats opgeklommen op de vandaag gepubliceerde WTA-ranking. Helemaal bovenin staat Angelique Kerber. De Duitse was al langer zeker het seizoen als nummer een van de wereld af te sluiten. Serena Williams en Agnieszka Radwanska vervolledigen de top drie.

Johanna Konta was de enige speelster uit de top 10 die afgelopen week in actie kwam. De Britse behoudt haar 10e plaats dankzij haar halve finale op de WTA Elite Trophy. Daarin verloor ze van Kvitova. De tweevoudige Wimbledon-winnares versloeg Elina Svitolina (14e,-) in de finale van het eindejaarstoernooi voor de acht beste speelsters die afgelopen seizoen minimum één toernooi wonnen en geen plek kregen op de Masters, een week geleden week gewonnen door de Slowaakse Dominika Cibulkova. Het seizoen van Kvitova is nog niet voorbij. Eind deze week treedt ze met Tsjechië in Straatsburg aan in de finale van de Fed Cup tegen Frankrijk.

Yanina Wickmayer blijft de hoogst gerangschikte Belgische speelster op de 52e plaats. Ook Kirsten Flipkens handhaaft haar 63e stek. Elise Mertens wipt over Alison Van Uytvanck (124,-) en de tot Belg genaturaliseerde Maryna Zanevska (127,-1) naar de 120e plaats (+7).

bron: Belga