Strijd tegen IS - Iraaks leger vindt nabij Mosoel massagraf met honderd onthoofde lijken

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Iraakse leger heeft naar eigen zeggen ten zuiden van Mosoel in de stad Hammam al-Alil een massagraf met daarin honderd onthoofde lijken gevonden.

De Iraakse troepen hebben de stad zaterdag heroverd op de extremistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Op het terrein van de Landbouwhogeschool is het massagraf gevonden, aldus de informatiedienst van het Iraakse leger maandag.

Volgens de Iraakse staatstelevisie lijken de slachtoffers onlangs te zijn omgebracht. Het zouden mensen zijn die IS gevangen heeft gehouden en gefolterd. De lichamen lagen in een afvalput.

Gespecialiseerde teams zullen zich ter plaatse begeven.

De Verenigde Naties hebben twee weken geleden ervoor gewaarschuwd dat IS tientallen burgers lijken te hebben gedood sinds het Iraakse leger met zijn bondgenoten midden oktober een offensief tegen Mosoel lanceerde.

In een aantal andere op IS heroverde gebieden zijn al massagraven gevonden. Zij zouden de lijken bevatten van leden van de Yezhidi-minderheid en sjiitische legerrekruten die omkwamen bij massa-executies toen IS in 2014 grote delen van Irak onder de voet liep.

bron: Belga