Murray is nieuwe nummer 1 op ATP-ranking, Goffin 11e

door
Belga
Leestijd 2 min.

Andy Murray bezet op de vandaag gepubliceerde ATP-ranking voor het eerst in zijn carrière de koppositie. Sinds zaterdag en het bereiken van de finale in het Parijse Bercy - hij zou uiteindelijk ook het Masters 1.000-toernooi winnen - was de Schot zeker van het verdringen van Novak Djokovic. De Serviër, die sinds juli 2014 helemaal bovenaan de wereldranglijst stond, is nu terug te vinden op de tweede plaats. Murray is de 26e nummer één van de wereld in het mannentennis. Vanaf zondag treedt de Schot, die 405 punten voorsprong heeft op Djokovic, samen met de andere tenoren aan op de ATP World Tour Finals (13-21 november).

De derde plaats op de ATP-ranking is nog steeds voor de Zwitser Stan Wawrinka. De Canadees Milos Raonic boekt één plaats winst en is vierde, dit ten koste van de Japanner Kei Nishikori (5e, -1). De Kroaat Marin Cilic stijgt drie plaatsen en is nu zevende, na zijn halve finale in Parijs. De Amerikaan John Isner, verliezend finalist in Bercy, duikt opnieuw de top 20 binnen op de 19e plaats (+8).

Zeventienvoudig grandslamwinnaar Roger Federer is voor het eerst sinds oktober 2002 niet terug te vinden in de top 10. De 35-jarige Zwitser, die niet meer in actie kwam sinds juli, zakt van de negende naar de 16e plaats.

David Goffin, in Bercy uitgeschakeld in de achtste finales, klimt van de 12e naar de 11e stek. De Luikenaar is tweede reserve voor de Masters. Steve Darcis keert terug in de top 100 (88,+17) nadat hij in Eckental zijn negende Challengertitel veroverde. Athur De Greef (131,+20) en Ruben Bemelmans (190,+26), beiden verliezend finalist in een Challengertoernooi (respectievelijk Guayaquil en Charlottesville), stijgen eveneens aanzienlijk. De Greef stond nooit hoger op de ranking. Joris De Loore is 174e (+3), Kimmer Coppejans 178e (+1).

bron: Belga