Montréal en Laurent Ciman bereiken finale Eastern Conference

Montréal en Laurent Ciman bereiken finale Eastern Conference

Montréal Impact en Laurent Ciman hebben zich gisteren geplaatst voor de finale van de Eastern Conference in de Amerikaanse voetbalcompetitie Major League Soccer (MLS). Montréal had een week geleden in de heenmatch de New York Red Bulls al met 1-0 geklopt, in de terugwedstrijd trokken de Canadezen met 1-2 aan het langste eind op het veld van de club van Sacha Kljestan (ex-Anderlecht). Impact kwam in de 51e minuut op voorsprong na een doelpunt van Ignacio Piatti. De New York Red Bulls lukten vervolgens de gelijkmaker via Bradley Wright-Philips (77.). Met zijn tweede van de avond legde Patti (85.) de eindstand vast.

Montréal plaatst zich voor het eerst voor de finale van de Conferences. In de eindstrijd van de Eastern Conference (heen: 22/11, terug 30/11) neemt Montréal het op tegen Toronto. Dat was tweemaal te sterk voor New York City (2-0 en 0-5).

Eerder op de avond wist Jelle Van Damme zich niet te plaatsen voor de finale in de Western Conference. In de halve finales werd hij met LA Galaxy na strafschoppen uitgeschakeld door de Colorado Rapids.

De grote finale van het kampioenschap (MLS Cup) gaat door op 10 december.

bron: Belga