Fonds Baillet Latour bereikt 4.000 Brusselse kinderen via buitenschoolse activiteiten

door
Belga
Leestijd 1 min.

In drie jaar tijd heeft het Fonds Baillet Latour in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting 4.000 Brusselse kinderen laten genieten van buitenschoolse activiteiten. Dat blijkt uit een impactstudie van het programma "Integreren via buitenschoolse activiteiten" (IBA) die vandaag op een persconferentie werd voorgesteld. Dat programma richt zich vooral op kinderen uit kwetsbare milieus. IBA werd in 2013 opgestart door de Koning Boudewijnstichting in opdracht van het Fonds Baillet Latour, want ook kinderen met een migratie-achtergrond of kinderen die onder de armoedegrens leven hebben recht op gratis buitenschoolse activiteiten. In die drie jaar werden drie oproepen gelanceerd. Daaruit volgden 76 projecten, verdeeld over 52 vzw's. Van die verenigingen kreeg 1 op 3 over een periode van minstens 2 jaar financiële steun. In totaal maakte het Fonds Baillet Latour 1,2 miljoen euro vrij voor de financiële ondersteuning en de begeleiding van de projecten.

Een impactstudie toont dat die steun ook vruchten afwerpt. In totaal genoten 4.000 kinderen van de activiteiten. Voor de helft van hen was het de eerste keer dat zij toegang kregen tot een dergelijke opvangstructuur. Ongeveer 80 procent van de deelnemende kinderen maakten deel uit van de doelgroep.

De verenigingen merken ook een positieve evolutie, want 90 procent geeft aan dat de steun hen toeliet om nieuwe partnerschappen te ontwikkelen en zo het aanbod uit te breiden.

bron: Belga